Pořadatelé oblíbené divadelní akce pod širým nebem byli nuceni letošní program výrazně upravit, i tak ale mají co nabídnout. Začínat se bude až v červenci, v červnu bude zahájen předprodej.

Bouře letos nebude

Letošní ročník čeká řada změn. Asi tou nejzásadnější je přesun premiéry magické komedie Bouře, která je jakýmsi Shakespearovým testamentem. Premiéra se měla odehrát v režii tandemu SKUTR 24. června, na scénu slavností se tak měla vrátit po 13 letech, kdy byla k vidění slavná inscenace s Janem Třískou. Diváci se ale této komedie dočkají až příští sezónu.

Slováci, anglický Sen a omezená kapacita

Uzavření hranic postihne i Sen noci svatojánské v podání Prague Shakespeare Company, diváci se letos nedočkají ani populárních divadelníků z Bratislavy. To už by ale mělo být ze špatných zpráv vše. Zbylé inscenace se uskuteční – byť s omezeným počtem diváků. Prozatím organizátoři počítají se stovkou, je ale možné, že se kapacita bude s dalším rozvolňováním ještě navyšovat.

Co tedy bude k vidění?

I tak je připraven bohatý program. Mimo jiné loňská premiéra pohádkového příběhu na nepohádkové téma žárlivosti a odpuštění, kterým je do Čech zasazená Zimní pohádka s Martinem Hofmannem nebo Michalem Isteníkem. Na diváky se těší také herci komedie Dobrý konec všechno spraví s Annou Fialovou, Martinem Dejdarem a Ondřejem Pavelkou, k vidění bude i bujaré Mnoho povyku pro nic v čele s Petrou Horváthovou, Petrem Čtvrtníčkem a Leošem Nohou nebo pro fanoušky vážnějšího divadla Hamlet v podání Jaroslava Plesla.

Dostane se i na divácky nejžádanější titul Letních shakespearovských slavností Veselé paničky windsorské s Boleslavem Polívkou, který si s chutí zahraje opileckého rytíře Jana Falstaffa. A z Ostravy do Prahy dorazí představení Zkrocení zlé ženy, netradičně v překladu Jiřího Joska.