Jako každý rok, i letos Prague Fringe předvede širokou škálu inscenací z celého světa. Během devíti dnů festivalu se diváci mohou v devíti sálech Malé Strany těšit na 55 inscenací a celkem 246 představení.

Představí se mnoho témat a žánrů, několik projektů se zaměří na celosvětové problémy, které se dotýkají všech z nás. Prague Fringe je prostě divadelní jízda plná lahůdek i extravagance. 

To nejlepší z anglicky mluveného divadla

Diváci budou moci zhlédnout oceněné inscenace od světově uznávaných tvůrců. Kromě Pražanům už známých umělců Henryho Naylora či Trygve Wakenshawa se představí například i britský soubor Rendered Retina s debutovým projektem Form.

Těšit se můžete i na muzikálovou senzaci Songs of Gays v podání London Gay Men’s Chorus Ensemble, jejichž minulé vystoupení v Praze bylo odměněno vyprodaným sálem.

Fringe uvede také Hamleta (An Experience) v podání skvělé Emily Carding, která získala rovnou tři ceny na Prague Fringe 2015 za one-woman show Richarda III.

Ukázky zdarma lákají na zahraniční kvalitu

Návštěvníci budou mít příležitost zdarma spatřit minutové ukázky většiny inscenací během oblíbené akce Fringe Sunday. Letos se bude konat 27. května v La Loca Music Bar & Lounge od 14:30 hodin.

Ukázky ale nebudou jen pro dospělé. Po úspěšném pilotu z minulého roku se i letos spustí Family Fringe, hodinová přehlídka všech představení pro děti, které můžete na Prague Fringe zažít. Tato showcase se koná 26. května v La Loca Music Bar & Lounge od 14:30 hodin a je rovněž zdarma.