Speciální vydání představení Malý princ s Janem Cinou a Vendulou Příhodovou za hudebního doprovodu Kryštofa a Šimona Markových se uskutečnilo na prknech divadla Studio DVA na Václavském náměstí v březnu letošního roku. A protože jsou divadla opět z důvodu koronaviru uzavřená, můžete se tímto jedinečně zpracovaným příběhem pokochat v klidu a z pohodlí svého domova.

Pohádkový příběh

Malý princ, který byl vydaný již v roce 1943, je nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejoblíbenějších pohádkových příběhů moderní světové literatury.

Snad všichni vědí, o čem tento magický příběh pojednává. Je zkrátka o tajemství podivuhodné pouti Malého prince, o dobru a zlu, o přátelství a kráse, o pravém štěstí, o odpovědnosti za ty, které máme rádi. A vůbec přitom nezáleží, odkud pocházíme.

Divadelní verze

Ale převést takový text na divadelní prkna není úplně lehké. Tvůrcům Studia DVA v čele s režisérem Šimonem Cabanem se to však povedlo. Dle ohlasů diváků, kteří již představení viděli, je výkon hlavního aktéra strhující a uvěřitelný. A navíc díky úžasné hudbě skladatele Kryštofa Marka se ocitnete doslova v jiné dimenzi.