Minulou sezonu, během níž byla divadla kvůli pandemii pro diváky uzavřena, využila Městská divadla pražská čas mimo jiné i ke zlepšení přístupu na své scény osobám s různými zdravotními omezeními.

Vozíčkáři a návštěvníci s omezením pohybu naleznou na stránkách MDP návodná videa, jak se pohodlně dostat do divadla. Návštěvníci se zbytky sluchu mohou v divadle ABC využít indukční smyčku, která jim umožní plnohodnotný poslech v nejrůznějších situacích, kdy samotné sluchadlo nestačí. Lidé se zrakovým omezením mohou využít popisy tras do jednotlivých divadel.

Webové stránky divadla byly optimalizovány pro čtečky, které nevidomí používají. V hledišti jsou vyhrazena místa pro diváky, které doprovází vodicí pes, a k dispozici je jim i odborně vyškolený personál. Na webu se výrazně navýšil počet poslechových formátů, a tak si mohou diváci se zrakovým postižením vyslechnout před návštěvou divadla například lektorský úvod k představení nebo tematický podcast.

Více informací pro snadný průběh své návštěvy najdou lidé na webových stránkách Městských divadel pražských v sekci Bez bariér. V dalším zpřístupňování všech tří scén divákům s omezením zraku, sluchu nebo pohybu budou MDP pokračovat i v nadcházející sezoně.