Divadlo Komedie otevírá 14. června premiérou inscenace Tesla, která v režii Jakuba Maksymovova ukazuje klíčové okamžiky života a tvorby jednoho z největších vynálezců všech dob Nikoly Tesly. Rokoko zahajuje předpremiérou inscenace Posedlost podle románu Jamese M. Caina Pošťák vždycky zvoní dvakrát. A divadlo ABC přivítá první diváky na repríze úspěšné adaptace románové epopeje Lva Nikolajeviče Tolstého Vojna a mír.

Jsme připraveni diváky instruovat tak, abychom splnili všechny podmínky pro provoz kulturních zařízení podle aktuálních nařízení vlády,“ uvedl k otevření Městských divadel pražských jejich ředitel Daniel Přibyl.

Červnové premiéry

V Divadle ABC se můžete 23. června těšit na premiéru romantická komedie Na zlatém jezeře Ernesta Thompsona se Simonou Stašovou a Ladislavem Frejem a 30. červnat na novou původní hru Zítra swing bude zníti všude. Hudební komedii z poválečné Prahy „nylonového věku“ v režii Ondřeje Havelky živě doprovází orchestr Melody Makers.

Také Rokoko uvede v červnu premiéru hudební komedie - semaforskou variaci na faustovské téma Dr. Johann Faust, Praha II., Karlovo nám. 40.  Jeden z nejúspěšnějších titulů historie divadla Semafor vrací v nové interpretaci na jeviště režisér Vladimír Morávek.

Divadlo Komedie připravilo na červen hned dvě nové premiéry. Kromě hry Tesla, to bude 21. června Roberto Zucco. Příběh napsal Bernard-Marie Koltès podle skutečného případu „vraha s andělskou tváří“. Inscenaci režíruje mladý maďarský režisér Attila Vidnyánszky ml.

Exkluzivně máte v červnu možnost vidět také veřejné předpremiéry inscenací Diktátor, Kanibalky 2: soumrak starců, PosedlostHonzlová a Přes čáru.

Představení online

Městská divadla pražská po celou uplynulou sezonu vyvíjela také nové audiovizuální projekty. Premiérami dvou nejambicióznějších projektů tyto online aktivity vyvrcholí. První je drama Hotel Good Luck současného mexického autora Alejandra Ricaña. Inscenace kombinující divadelní a filmovou imaginaci se divákům v online verzi představí 28. května.

Důraznou tečku za covidem poznamenanou sezonou udělá silná dramatická báseň Politici německého autora Wolframa Lotze, vyprávějící o frustraci z izolace, kterou každý z nás v loňském roce více či méně zakoušel. Premiéra proběhne online na konci června.

Letos mimořádně divadla budou hrát i o prázdninách, a to v divadlech ABC, Komedie a také v šapitó Azyl78 na pražském Výstavišti.

Všechna představení do konce sezóny najdete v aktuálním programu.