Třídenní happening odstartuje sportovním počinem - slavnostním přeplaváním Vltavy do nové sezóny v podání herce zdejšího souboru Václava Vašáka. Následovat budou koncerty, turnaj v „líném" beach volejbale, soutěž o nejlepší hrad z písku nebo lekce aerobiku pod vedením hereček Divadla Na zábradlí, to vše vždy od odpoledne až do pozdního večera.

Filmoví autoři prvně na divadle

Během akce se odehrají také dvě premiéry Zlaté pláže, což je první společný divadelní počin scenáristy Jaroslava Žváčka a režiséra Jana Prušinovského v Divadle Na zábradlí. Dvojice Žváček & Prušinovský, známá úspěšnou spoluprací ve filmu (film Kobry a užovky, Okresní přebor), v televizi i v divadle, se představí původním textem na téma: Může ošklivý člověk beze škol dosáhnout životního štěstí?

Zombíkova cesta za štěstím

Mladý kluk, kterému se podle jeho vzhledu přezdívá Zombík, dostane šanci, leč promění se v monstrum, které nejenže pokouše ruku, která ho krmí, ale ještě tou utrženou rukou všem nafackuje. Jana Plodková se představí divákům jako neurotická matka, Jiří Vyorálek jako dobrácký kamioňák, Petr Čtvrtníček jako plastický chirurg i rumunský policista a Jiří Černý jako tváře zbavená lidská kreatura.

Co chystá Zábradlí dál?

Sezona 2020/2021 nabídne velká témata i klasické literární texty. Kromě režisérských stálic Jana Mikuláška, který zkouší adaptaci Balzacových Ztracených iluzí, a Davida Jařaba (chystá muzikál o Sigmundu Freudovi) dá Divadlo Na zábradlí v příští sezoně prostor i mladým tvůrcům z uskupení 8lidí.

Po několika letech se také pražskému publiku opět představí i režisér Dušan D. Pařízek, který zpracuje text nositele Nobelovy ceny Petera Handkeho o Zdeňku Adamcovi, který se v březnu 2003 upálil u Národního muzea v Praze.