Čtyřiadvacetiletý Nesveda se ve světě showbusinessu pohyboval odmala, začínal jako dětský herec, zahrál si v seriálech či reklamách. Pak viděl v televizi představení kouzelníka Davida Copperfielda – a byl ztracen.

Michal se inspiroval zahraničními velkolepými iluzionistickými vystoupeními a v roce 2016 měl svoji první celovečerní one-man show s názvem Nekonečno snů v Divadle na Vinohradech. Nyní divákům představí nové představení nazvané Továrna na zázraky, které bude mít premiéru 6. ledna 2020 v Divadle pod Palmovkou.

Triky s myslí

Továrnu na zázraky si dosyta užijí jak děti, tak dospělí. Uvidí triky světového formátu, které oklamou mysl a přesvědčí váš mozek, že ne vše se dá logicky pochopit. Michal Nesveda se totiž specializuje na mentalistické triky, protože podle kouzelníka má reálný svět málo společného s tím, co se děje před námi a naše mysl nás častokrát šálí.

Zlatým hřebem bude Houdiniho trik

Nesveda se ale zabývá i klasickými triky, ve své nové show předvede také nejznámější trik hvězdného mága Harryho Houdiniho. Jde o slavný únik z tisícilitrové nádrže.

Triky s vodními nádržemi jsou mezi dobrými iluzionisty velmi oblíbené. Obvykle se do nich nechávají zavřít svázáni řetězy nebo právě svěracími kazajkami, jak ukázal legendární kouzelník Harry Houdini, který prý tento kousek předváděl nejen v nádobě s vodou, ale i s pivem. O odvážný únik se zatím nikdo jiný v České republice provést nepokusil, Michal Nesveda tak bude prvním kouzelníkem, kráčejícím ve slavných stopách.

Návrat do dětství

Na scéně prý nebude chybět ani stroj, který diváky na okamžik vrátí do dětství. A to stále není vše. V představení také Nesveda poradí, jak vybrat výherní čísla do slosování Sportky a předvede i triky se svíčkou či kartami, to vše v působivých kulisách a s hudebním doprovodem.