Milovníci kina určitě znají pražské Aero, Bio Oko nebo Světozor. Tak trochu jiná kina se skvělou atmosférou, kvalitními snímky a barem, odkud si můžete do sálu přinést třeba kelímek s pivem. A právě pořadatelé těchto kin stojí za zcela novým konceptem - „butikovým kinem“ Přítomnost, kde kino a bar splývají v jedno.

V Domě Radost

„Funkcionalistický prostor, který se skrývá v Domě Radost, jednom z prvních pražských mrakodrapů, je ve své nové podobě stejně odvážný, jako byla kdysi ve 30. letech 20. století samotná budova. Najdete v něm propojení původní architektury, moderního českého designu a květinové instalace, které zde společně nerušeně fungují a vytváří výjimečný kulturní zážitek jménem Přítomnost – bar, kino, obojí najednou i něco navíc,“ popisují zajímavé prostory kina jeho zakladatelé.

Pohodlí také nechybí. Místo klasických sedaček se usadíte v designových kovových křeslech s polohovatelnými polštáři. Před nimi jsou k dispozici stolky s elektrickými lampičkami.

Největší pecka

Tím nejzvláštnějším a nejoriginálnějším v pojetí kina je ale bar, který se nachází přímo v sále a funguje i během celého promítání. K dobrému filmu si tak můžete popíjet a dát si kávu i drobné občerstvení.

„Sál otevírá minimálně půl hodinu před první projekcí, kdy je možné se příjemně usadit a užít si jeho kouzlo. Po skončení projekce zde můžete zůstat, v klidu kontemplovat a vychutnat si vše, co bar nabízí. Přesný čas otevření sálu najdete na vstupence,“ doplňují pořadatelé.

Prostor navíc nebude patřit jen kinematografii. Hostit bude různé přednášky, poslechové večery, večírky nebo talk show.

Neváhejte, film s barem přímo v sále zažijete opravdu jen v Přítomnosti!