Divák je svědkem zápasu o duši vedoucího až k psychickému kolapsu člověka, který musí nejprve zachránit svou pověst, pak svou kůži, hrát hru, kterou ho jeho agresor nutí hrát. Jenže otázka je, kdo že je tu agresor, kdo viník a kdo oběť.

Ceněný dramatik a režisér

Falešná nota měla premiéru na Off d´Avignon festivalu, posléze byla s úspěchem hrána v Théatre Michel v Paříži. Jejím autorem je současný francouzský herec, zpěvák, ale hlavně dramatik a režisér Théâtre Michel - Didier Caron (ročník 1963).

Caron je autorem několika komedií (například Le Meal of the Fauves, Les Nombrils a další), za které získal hned čtyři prestižní ocenění - Molier Award for Best Comedy, for Best Show - New Play, for Best Director, for Best Playwright. Jeho hra Un vrai bonheur byla v roce 2005 zfilmována. Věnuje se také literární tvorbě - napsal román L´huite, a novinařině - byl editorem několika magazínů.

V Řeznické v české premiéře

Česká premiéra hry se uskuteční na konci února v Divadle v Řeznické. Hru divadlo nastudovalo ve svěžím překladu Alexandera Jerieho, pod nejen režií, ale i výpravou této novinky, je podepsán filmový režisér Radim Špaček. Hra je napsána pro dva herce - představí se v ní Martin Finger a Pavel Rímský.