Americký fenomén, který má svůj počátek v roce 1933 v New Yersey, dorazil i k nám. Je pravdou, že to bylo daleko dříve, než nás zasáhla koronavirová krize. Tento způsob sledování filmů se však moc neprosadil a autokina většinou nepřežila svou první sezónu. Nyní ale zažívají rozmach. Kam si můžete ve svém voze na film zajet v Praze?

Nákladové nádraží Žižkov

Pro 80 automobilů se otevřelo autokino v horní části Žižkova. Díky nejkvalitnější LED obrazovce o rozměru 12 x 5 metrů je možné filmy sledovat dokonce i za denního světla.

Možná vás hned napadne, jak ho uslyšíte. Okénka mít stažená nemusíte, po příjezdu dostanete přijímač s AUX kabelem, který pouze zapojíte do svého autorádia. Pokud vstup na AUX nemáte, půjčí vám přenosný reproduktor, který krásně ozvučí celé auto.

Jistě vás také potěší, že se promítá třikrát denně. Dopolední filmy především pro rodiny s dětmi, odpolední a večerní projekce zase pro dospělé.

Jsme jediné venkovní kino v České republice, které není závislé na setmění. Takže u nás můžete sledovat film ještě před obědem. Snímky, které jsme zařadili na program, si zaslouží větší plátno než obrazovku počítače či televize," uvedl ředitel společnosti Ivo Andrle ze společnosti Aerofilms, která se stará o dramaturgii promítání.

Filmy a vstupenky

Vstupenky na nejbližší filmy jsou sice beznadějně vyprodané, ale můžete se těšit na květnovou programovou nabídku, kde se blýskne například Paddington 2, roztomilá britská pohádka plná naivity, dobrodružství, zábavy, hravosti, morálního poučení a dobroty srdce. Zkrátka vše, co je v dnešním světě pro děti tolik potřebné.

Dospělí se mohou těšit například na film kultovního režiséra Quentina Tarantina – Tenkrát v Hollywoodu s hvězdným obsazením. Leonardo DiCaprio jako televizní herec a jeho dlouholetý kaskadér Brad Pitt se rozhodnou prosadit u filmu na konci zlaté éry Hollywoodu v roce 1969.

Bezpečnostní pravidla

Celý proces objednávky vstupenek i samotná kulturní produkce se uskutečňuje bezkontaktně z prostředí domova nebo osobního automobilu bez nutnosti vystoupit z vozu a bez fyzického kontaktu. Pravidla, která jsou v souladu s bezpečnostními opatřeními například dovolují maximálně dva dospělé ve voze a případné děti, tedy jednu rodinu.

Přijíždějte raději s předstihem cca 45 minut, budete mít lepší místo a můžete si v klidu objednat něco k občerstvení.