Festival zahájí jedno z hlavních lákadel akce slovinské divadlo Lutkovno gledališče Ljubljana a loutkář, herec a hudebník Matija Solce, který se po roce do paláce Akropolis vrací. Jejich představení DARKROOM je inspirováno pohádkou Hanse Christiana Andersena Statečný cínový vojáček. Po představení bude na malé scéně koncert skupiny Fekete Seretlek.

Sobotní program 5. listopadu otevřou studenti DAMU známým pohádkovým příběhem Sedmero krkavců. Ve velkém sále se představí francouzský soubor La Pendue s představením Poli Dégaine o dvou loutkářích na útěku a jejich loutce Pulcinelle, u nás známé jako Kašpar. Po představení zahraje pařížský Orkestar Gabriella – dechová kapela hrající makedonské a srbské lidové písně.

Program v neděli 6. listopadu odstartuje loutková inscenace ruské scénografky z Katedry alternativního a loutkového divadla DAMU Darii Gostevy. Ve velkém sále program zajistí Matija Solce a jeho Malé noční příběhy o spisovateli, který začne psát příběh, zatímco všichni spí. Program zakončí americká kapela z Belgie Old Salt.

Program závěrečného festivalového dne v pondělí 7. listopadu zahájí vizuálně-zvukové představení Karkulka aneb jak se do lesa, tak se z lesa těžko studentů KALD DAMU. Festival pak zakončí loutkový kabaret v podání skupiny Fekete Seretlek & STUDIA DAMÚZA.

Více informací o programu jednotlivých dnů i vstupenkách najdete zde.