Kinobus do útrob naší metropole letos vyrazil už potřinácté. Parkuje jak na tradičních, tak i zcela nových zastávkách, a to vždy od pondělí do čtvrtka.

Tento týden si na promítání pod širým nebem můžete zajet například do Libuše, následují Koloděje, Štěrboholy, Bohnice, poté Letňany, promítat se bude i v BB Centru, na Chodově, Zličíně, své turné pak pojízdné kino ukončí v týdnu od 9. do 10. září na Hůrce.

Porce komedií

Co se promítá? Diváci si užijí bohaté porce komedií, mezi něž se řadí třeba Janákův snímek Lovení. Pojednává o ženě, která se místo vytouženého „ano“ nakonec dočká útěku svého ženicha přímo od oltáře. Pětatřicetileté Elišce se zhroutí svět. Naštěstí má skvělou kamarádku, která jí vytvoří profil na online seznamce…

Z dalších komedií byste si neměli nechat ujít ani Teroristku s Ivou Janžurovou v hlavní roli učitelky na penzi, která se rozhodne po svém postavit mocnému lokálnímu arogantnímu gaunerovi, jehož doménou je vyhrožování a vydírání kdekoho v okolí.

Romantika i dobrodružství

Máte rádi romantické filmy? Pak Láska na druhý pohled je pro vás to pravé ořechové. Se zatajeným dechem budete sledovat životní cestu Raphaela a Olivie – spisovatele a klavíristky, kteří se v osmnácti do sebe bláznivě zamilují a vezmou se. Po letech manželství však z jejich vztahu vyprchá vášeň a vzájemná podpora. A tak Olivie jednoho rána prostě odejde. A Raphael se propadne do paralelního světa, v němž žije úplně jiný život. Podaří se mu získat zpět svou lásku?

Diváci mohou vybírat i z rodinných filmů. Jedním z nich je například Mia a bílý lev. Vypráví příběh mladé potížistky, jež je vytržena ze svého milovaného Londýna - je nucena se přestěhovat do Afriky na farmu, kde chtějí její rodiče chránit lvy, kteří jsou stříleni pro trofeje. Zpočátku je Mia naštvaná, vzpurná, paličatá. To však jen do chvíle, kdy si její srdce začne získávat čerstvě narozený vzácný bílý lvíček Charlie.