Tématem dalšího projektu skupiny JEDL, ve kterém navazuje na spolupráci se 420PEOPLE, je opouštění. Výchozím materiálem je fascinující dílo T. S. Eliota (1888–1965, anglický básník a dramatik amerického původu, nositel Nobelovy ceny za literaturu, největší anglický básník první poloviny dvacátého století).

Inspirací jsou především jeho sbírky „Waste Land“ (Pustina) a „Four Quartets“ (Čtyři kvartety), básnické meditace o bytí v čase, jejímž tematickým materiálem je svět čtyř základních živlů (vzduch, země, voda a oheň).

Celým dílem prostupuje motiv nezachytitelnosti přítomného okamžiku, který je i není a nemá začátek ani konec.

JEDL je platforma pro nezávislé autorské divadlo režiséra Jana Nebeského, herce Davida Prachaře a herečky a scenáristky Lucie Trmíkové. Za inscenaci Pustina získal Nebeský v roce 2019 Cenu Divadelních novin v oboru alternativního divadla.

Divadlo X10 bylo založeno v roce 2013 současnou ředitelkou Lenkou Havlíkovou, kmenovou režisérkou Ewou Zembok a herečkou Annou Císařovskou. Od září 2017 provozuje divadlo prostory Domu uměleckého průmyslu v centru Prahy - DUP39 (Charvátova 10/39, Praha 1).  Divadlo X10 se zaměřuje na současné dramatické texty uváděné v českých a světových premiérách, které mají výraznou kvalitu a schopnost vypovídat o světě, který nás obklopuje a kterého jsme aktivní součástí. Profiluje se jako divadlo současné dramaturgie, kontroverzních a provokativních témat.