Divadlo se rozhodlo své věrné diváky potěšit alespoň online. Na svém profilu na Facebooku nabízí talk show, koncerty a také divadelní představení, byť v okleštěném formátu. Takto bude možné od pátku 3. dubna vidět Malého prince v podání tří herců.

Malý princ se povedl

Malý princ vydaný v roce 1943 je nejznámější literární dílo francouzského spisovatele a pilota Antoina de Saint-Exupéryho. Jde současně o jeden z nejznámějších pohádkových příběhů moderní světové literatury. Tento text, který jistě každý četl a dobře zná, se na divadelní prkna převádí těžko. Tvůrcům Studia DVA v čele s režisérem Šimonem Cabanem se to ale povedlo.

Základem se stal hudební projekt stálého spolupracovníka divadla, dirigenta a skladatele Kryštofa Marka (k premiéře vyšlo i CD se symfonickou hudbou a písněmi), a výsledek překvapuje kompaktností výrazových prostředků, hravou poetičností a smyslem pro míru.

Komorní online verze

Jde vlastně o komorní multimediální show, která je plná inspirativních podnětů a nabízí prostor pro fantazii. Speciální představení, založené hlavně na písních z inscenace, odehraje Jan Cina, Vendula Příhodová a skladatel Kryštof Marek 3. dubna od 19:00 hodin, na profilu divadla ho budete moci zhlédnout i později.

Talk show s herci

Na profilu divadla najdete také online talk show nazvanou JSME S VÁMI. Již od 12. března divadlo zve hosty z řad herců a muzikantů, kteří v divadle vystupují, zhruba dvakrát týdně se objeví nový díl. Alespoň na dálku se tak můžete setkat s hvězdami, jako je Monika Absolonová, Bob Klepl, Jan Kraus, Ivana Chýlková, Eva Holubová, Patrik Hartl, Zlata Adamovská, Petr Štěpánek, či Radka Fišarová.