Půlnoční moderovaný program, komedie, ultrakrátké filmy, vizuální experimenty, blok filmů Radu Judeho, vítěz letošního Zlatého medvěda na Berlinale, ale i program krátkých filmů s Jenovéfou Bokovou a lockdownový hit Jirky Mádla. To všechno si můžete užít nejen v kinech, ale i z pohodlí svého domova na nové platformě https://launch.kviff.tv/, a to zcela zdarma.

Pragueshorts Film Festival pořádají organizátoři Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. Jeho prezident Jiří Bartoška k letošnímu ročníku říká: „Pro festival krátkých filmů jsme letos zvolili letní termín a s ohledem na situaci i netradiční formu, která bude kombinovat on-line uvedení s klasickými projekcemi. Co se však nemění, je atraktivní program filmů, které dokazují, že i na malé ploše lze odvyprávět příběhy plné emocí, napětí nebo humoru. Věříme, že šestnáctý ročník festivalu Pragueshorts se stane jednou z prvních letošních filmových přehlídek u nás a nabídne divákům ve virtuálním prostoru i v kinech zajímavé filmové zážitky.“

Desítky snímků diváci uvidí v již tradičních sekcích – v mezinárodní soutěži, v přehledovém programu aktuálních českých filmů nebo v sekci experimentálních filmů Labo, či v noční show Brutal Relax Show. Do programu jsou také zařazeny sekce věnované významným režisérským a hereckým osobnostem i národním kinematografiím. A nechybí ani zbrusu nová soutěž ultrakrátkých filmů.

V Mezinárodní soutěži je letos uvedeno 37 filmů z 29 zemí světa. Porota této sekce udělí jednomu z nich cenu pro nejlepší film a dvěma dalším pak zvláštní uznání. Národní soutěž divákům nabídne 8 snímků, které se utkají o cenu Nejlepší domácí film. Kromě tradiční Ceny diváků, o kterou se ucházejí filmy napříč celým programem, budou diváci online platformy moci zvolit také nejlepší ultra krátký film festivalu. V programu nebude scházet ani tradiční moderovaná Brutal Relax Show komponovaná z bizarních a horrových snímků.

Festival se koná za podpory hl. m. Prahy.

Více informací na stránkách festivalu: https://www.pragueshorts.com/