Rokoko – Znovusjednocení Korejí

Hra o lásce a vztazích, které všichni prožíváme teď a tady. Mozaika komických i melancholických příběhů, které dohromady skládají barvitý obraz různých podob lásky v moderním světě. Od lásky vášnivé po lásku platonickou, od lásek rodičovských po celoživotní přátelství, od lásky k nenávisti a zpátky… a především zas a znovu k oněm milostným paradoxům, které všichni tak dobře známe. Text významného francouzského divadelníka Joëla Pommerata patří k nejpozoruhodnějším a zároveň nejhranějším titulům současné evropské scény. V divadle Rokoko se hraje od prosince 2018, 13. října 2020 naposled.

ABC – Pan Kaplan má třídu rád

Oblíbená kniha o záludnostech vyučování cizí řeči v originálním jevištním provedení plném písní, tance a půvabného humoru. Příběh o zdolávání neuvěřitelných zákrut cizího jazyka ve třídě plné lidí, kteří už dávno překročili školní léta. Jedinečný slovní humor se tu střídá se steskem po domově a vše je doplněno řadou písniček z celého světa. Premiéra v ABC se konala v lednu 2009, poslední dvě představení budou 19. a 20. října 2020.

Komedie – Konzervativec

Hra o významu oslav dějinných událostí. Války a republiky mají své dané pořadí, víme co a kdy slavit. Ve skutečnosti však máme jen moře času. (Moře, které nás jednou pohltí.) Každá minuta pohromadě je zázrak, zastavme se tedy na chvíli a uctěme společně přítomný okamžik. Hra měla premiéru v říjnu 2018, derniéra je připravena na 24. října 2020.

 

Další informace a vstupenky na stránkách Městských divadel pražských.