Od 12. října do 3. listopadu jsou z nařízení vlády opět zavřená divadla. Po první koronakrizi byli všichni šťastní, že pro vás mohou od září zase hrát. Korona má ale trochu jiné plány.

A tak v době nouzového stavu, kdy lidé nemají možnost navštívit jakákoliv živá představení, se sami umělci rozhodli tento stav změnit a nabízí lidem kulturu novou formou.

Realita všedního dne

Domácí scéna divadelního souboru La Putyka Jatka78, která se nachází v Pražské tržnici, se rozhodla ukázat, jak to u nich vypadá v pracovní den. Zkrátka trochu poodhalit zákulisí. A tak spustili web kameru, která zachycuje celý prostor divadla.

Ke streamu se můžete kdykoli připojit a sledovat, co se zrovna v pražském prostoru děje. Možná uvidíte jen prázdný sál, nebo také porady, produkce, tréninky či zkoušení. Vše, co je aktuálně povolené.

#kulturunezastavis

Soubor La Putyka byl jedním z prvních, který své umění přenesl již v době první koronakrize do online prostoru. Inicioval totiž projekt #kulturunezastavis. Umělci tak přicházeli k lidem blíže, téměř do jejich domovů, a to formou krátkých představení, koncertů anebo například promítáním videí na fasády domů. Takhle našli cestu zpět za svými diváky.

La Putyka nezahálí ani teď, pořád má nové nápady. „Neleníme a pomáháme, kde můžeme a kde nám to dovolí. Pokud máte kapacitu a volné ruce, zkuste si také zjistit, kde můžete pomoct. Zdravotníci a integrované složky záchranného systému mají plné ruce práce a existují úkony, na které již kapacitu nemají. Tam můžeme být my. Nebo vy!“ inspirují také své fanoušky na sociálních sítích.