Dramatizace švédského románu Johna Ajvide Lindqvista proslaveného úspěšným filmem mísí drsné hororové scény s nadčasovou love story a na jeviště přináší neokoukaný hororový žánr. Inscenaci Ať vejde ten pravý, jejíž autor Jack Thorne má na kontě například proslulou divadelní hru ze světa Harryho Pottera, režíruje ve Švandově divadle Jan Holec. Podle něj jde o silný příběh nabízející divákovi hned několik přitažlivých žánrů.

Důležitou roli tu hraje motiv upíra. Nejedná se však o klasický horor. Lindqvistův upír je oduševnělý a spíše hledá pochopení v lidském světě. I naším hlavním tématem je spíše lidská jinakost a krize identity. Ať vejde ten pravý je zkrátka napínavý, originální a také velmi jímavý a láskyplný příběh,“ přiblížil režisér.

Další premiéra v červnu

V sobotu 19. června je na programu déle než rok odkládaná premiéra inscenace Adamova jablka, která završuje trilogii divadelních adaptací severských filmů (Kdo je tady ředitel? a Kurz negativního myšlení) a je bezesporu nejostřejší komedií, jakou kdy divadlo uvedlo. Navíc v pojetí jednoho z nejbouřlivějších režisérů své generace – Jiřího Pokorného.

Na červen Švandovo divadlo dále chystá 43 představení ve Velkém sále i ve Studiu. Mimo jiné i derniéry představení Srdce patří za mříže a Ztracená čest Kateřiny Blumové.

A letos se bude hrát i v létě. Na červenec i srpen je připravena nabídka nejoblíbenějších diváckých titulů.