Advent ve Viole se odehraje od 20 do 21 hodin v přímém přenosu na Facebooku a YouTube divadla, kde bude později dostupný také záznam, stejně jako na YouTube symfoniků. Během adventních streamů bude možné přispět jakoukoliv částkou hospicovému občanskému sdružení Cesta domů.

„Vánoční čas patřil ve Viole vždy k nejkrásnějším. Ať už byly po léta na programu proslavené Staročeské vánoční hry nebo v posledních letech Pitínského Betlém. Bohužel letos, stejně jako ostatní divadla, se Viola divákům neotevře. Ovšem, co by to bylo za Vánoce bez poetických večerů? Připravili jsme proto adventní setkání online.  Diváci se tak v přímém přenosu na kanále YouTube nebo na facebookovém portále divadla přenesou aspoň na chvíli do hlediště a prožijí příjemné vánoční chvíle ve společnosti známých herců a sólistů Symfonického orchestru hlavního města Prahy FOK,“ zve ředitel Violy Robert Tamchyna.

A program na leden? Ten už mají ve Viole připravený, s vírou a nadějí, že epidemická situace dovolí opět oživit divadelní provoz, a vstupenky lze koupit v předprodeji online. V lednu také divadlo chce uvést první premiéru roku 2021 „Jacques Prévert: Pro tebe má lásko“. V představení zazní nejen Prévertovy známé i méně známé verše, ale i jeho zhudebněné texty, které okouzlily plejádu slavných francouzských šansoniérů.

Aktuální informace na webu divadla www.divadloviola.cz