Hlavním programem festivalu je promítání soutěžních filmů mladé generace z celého světa, které budou soutěžit v pěti kategoriích: hraný film, dokument, animace, experimentální tvorba, ostatní (music video, reklama apod.). Festival nabízí nejen soutěžní přehlídku filmů, ale také bohatý doprovodný program. Děti i dospělí se mohou zúčastnit a přičichnout k filmařskému řemeslu na jedinečných workshopech Dílna mladých dokumentaristů, Profesionální youtuber a Začínající rozhlasový reportér, proběhnou autogramiády, besedy s hosty, výjimečnou součástí festivalu je prezentace filmových workshopů pro děti z dětských domovů s názvem Okno do světa.

„Neustále od někoho slýchám, že dnešní mladá generace nic nedělá, nic je nebaví, a jenom visí na telefonech, nerozvíjí svoji kreativitu,“ říká ředitelka projektu Zuzana Dražilová a dodává: „Podle mé osobní zkušeností je to právě naopak. V mé profesy se setkávám s řadou nadějných teenagerů, ochotných pro svou tvorbu udělat vše. Právě to mě dovedlo k myšlence uspořádat mezinárodní filmový festival. Srdečně zvu na festival do Kina Světozor děti i dospělé a těším se na báječný víkend. Myslím, že my dospělí budeme doslova žasnout tak uměním mladých tvůrců.“

Hlavní hvězdou festivalu je talentovaná režisérka a kameramanka Morgana McKenzie z kanadské Ottawy, která natočila svůj první film ve 12 letech.

Program a další informace na stránkách www.teenfilmfest.cz a facebookovém profilu festivalu.