AI: Když robot píše hru

Když robot píše hru

Švandovo divadlo zve na prezentaci unikátního projektu, který zkoumá, zda umělá inteligence dokáže napsat divadelní hru. Během několika měsíců počítač generoval obrazy ze života robota, který musí čelit radostem a strastem každodenního života. A odkryl nám, jak vnímá základní lidské otázky jako je narození, umírání, touha po lásce, hledání pracovních příležitostí, či stárnutí.

O čem robot přemýšlí, co cítí a dokáže napsat divadelní hru?  Střípky ze života umělé inteligence jejími vlastními slovy. Futuristický Malý princ z doby postpandemické.

 

  • Představení je na programu v úterý 13. prosince od 19 hodin ve Studiu. Cena vstupenky: 280 Kč. Po představení následuje diskuse s tvůrci na AI. Vstupenky na stránkách Švandova divadla.

Scénické rozhovory – 20 let – Kateřina Tučková a Bianca Bellová ve Švandově divadle

Scénické rozhovory – 20 let

Prosincovými hosty pravidelné talk show Scénické rozhovory budou dvě dámy české prózy: Bianca Bellová a Kateřina Tučková. Každá z nich píše jinak a skvěle, každá z nich píše o něčem jiném, a přitom se čtenář od jejich knížek nemůže odtrhnout. Co všechno je za touhou psát, sdělovat a sdílet příběhy a co je to za touhu, která je nutí psát? Na tyto a mnoho dalších otázek se bude ptát jako vždy moderátor večera David Hrbek a spolu s ním i diváci.

  • Scénické rozhovory jsou na programu Švandova divadla ve čtvrtek 15. prosince od 19.00 hodin. Ceny vstupenek: 250 Kč, další informace a možnost nákupu vstupenek na stránkách Švandova divadla.

Kabaret Winton

Kabaret Winton

Divadelní zpracování osudu zachráněných dětí na námět Kateřiny Tučkové je inspirováno skutečnými událostmi. Silný příběh dvou sester o hledání domova i vlastní krve navzdory dějinám, které je rozdělily. Byla ale vůbec jiná možnost? 669 dětí dostal během prvních osmi měsíců roku 1939 Nicholas Winton a jeho spolupracovníci z pomnichovského Československa. Také Ester její rodiče poslali do Anglie. Sami zde s mladší dcerou Hanou zůstali. Ester se s nimi už nikdy neviděla. Vyrostla u pěstounů. A přece se na začátku roku 1989 na popud své dcery rozhodne se do Československa vypravit. Ke svému překvapení zde potkává osoby, které považovala za mrtvé. Nebo ji jenom klame paměť a vidí, co vidět chce?

  • Nahlédněte do dramatických historických událostí v přitažlivém kabaretním žánru – se zpěvem, tancem, stepem i podmanivou živou hudbou přímo na jevišti v pátek 16. prosince 2022 od 19 hodin ve Velkém sále Švandova divadla. Ceny vstupenek: 350-430 Kč. Více o představení na stránkách  Švandova divadla.