Už to začalo? Otázka, která visí ve vzduchu, zatímco se studenti vrací z klimatické stávky domů a noc není tak nějak chladná jako předchozí roky. Vypadá to, že se planeta otáčí, jako by se nic nedělo. Ale někde v temném koutu, skrytém před zraky společnosti, je nalezeno tělo. Vyšetřování začíná. Co jiného nám zbývá, než stále hledat pravdu a skutečné důkazy, které nás zbaví zavádějících informací a slepých stop?

Na půdorysu detektivního příběhu se rozkrývá spletitá síť divadelních obrazů spojených s vědeckými poznatky o dopadech lidské činnosti na životní prostředí. Inscenace vhodná pro publikum od 13 let využívá neobvyklého spojení divadla s vědeckými přednáškami vzniklými ve spolupráci s řadou předních ekologů v podání Ing. Oldřicha Hudečka, PhD.

Součástí vybavení každého diváka je divadelní bulletin, který má však zcela novou funkci. Jedná se o pestrobarevnou učebnici, jenž atraktivní formou představuje ty nejzásadnější fenomény a problémy spojené s ekologickou krizí a nabízí jejich základní porozumění.