Festival nabízí pět divadelní představení, koncert, který svátečně naladí i dospělé a pro děti celou řadu dílniček a dalších aktivit. Začíná v sobotu dopoledne, kdy bude k vidění pohádka Jak šel Ježíšek do světa. Po ní odstartuje výtvarná dílna, při níž si děti budou moci vyrobit dopis právě Ježíškovi a poprosit ho o splnění svých přání.

Vyrobte si ozdobičky

V sobotu rozezní divadelní foyer veselými koledami pohádka Ovečka betlémská pražských studentů loutkářství z DAMU a rovněž loutkové Ukradené Vánoce mladého pražského souboru Toy Machine. Mezi pohádkami bude možnost navštívit výtvarnou dílničku a vlastnoručně si vyrobit ty nejkrásnější ozdoby na vánoční stromeček.

Jídlo v pohádkách i na stole

Neděle bude nejen ve znamení dalších pohádek, ale také dobrého jídla. Krom tradičních ozdobiček se totiž bude konat cukrářská dílna, kde si děti vyrobí vlastní cukroví. I pohádky budou o jídle, uvidíte totiž jak Nedopečený koláček, tak rodinný muzikál O Perníčkovi, který přiveze Horácké divadlo z Jihlavy.

Ondřej Ruml na Vánočním festivalu

Festival si připravil něco i pro dospělé. Pokud utaháte děti celým dnem v divadle, večer můžete vyrazit na koncert Ondřeje Rumla, který v divadle právě září v hlavní roli neustále vyprodaného Lazara. V rámci Vánočního festivalu Ondřej Ruml představí svůj recitál Písně, šansony a další harampádí, na kterém zazní díla autorské dvojice Hapka-Horáček.

V programu jsou zařazeny i písně, které tvořil s pianistou Matejem Benkem. Společně natočili album Ondřej Ruml zpívá Ježka, Voskovce a Wericha, které získalo ocenění Zlatá deska.