Na luxusní jachtě řeckého miliardáře Aristotela Onassise se jednoho letního dne a noci roku 1959 potkají sir Winston Churchill a herečka Greta Garbo. Jemu je pětaosmdesát, jí o třicet let méně. On už stěží chodí, ale stále se drží zásady nic nevzdávat. Ona skončila s filmem a na plátno se už nechce vrátit. To je výchozí situace hry francouzské autorky Isabelle Le Nouvel Skorpios na obzoru, která bude mít ve Viole premiéru 29. září.

Září ve Viole přinese také předpremiéru inscenace Jacques Prévert: Pro tebe má lásko. V novém hereckém obsazení a novém, již čtvrtém scénáři, zazní nejen známé i méně známé verše největšího a nejvtipnějšího francouzského básníka 20. století, jak je Prévert nazýván, ale setkáte se s jeho zhudebněnými texty, které okouzlily plejádu slavných francouzských šansoniérů. Neopakovatelné hlasy Rudolfa Hrušínského a Josefa Somra vás ve zvukovém záznamu provedou tajemstvím jejich interpretace Prévertova humoru.

V červenci a srpnu najdete Divadlo Viola na letním divadelním festivalu DejVícePraze u hotelu International v Dejvicích, kde odehraje čtyři představení.

Nová sezona od 24. srpna nabídne řadu úspěšných her, inscenací, čtení či vyprávění. Například dramatizaci povídek světoznámého britského autora Roalda Dahla Skopové na porážku, komedii Rozmarné léto, francouzskou hru Hodina diplomacie nebo vyprávění z Malého Prince a další.

Program i možnost zakoupení vstupenek na webu Divadla Viola.