Starci na chmelu

Převést tento původně úspěšný filmový muzikál na divadelní prkna nebylo jednoduché, ale Studiu DVA se to podle kritiky povedlo na výbornou. Přijďte se podívat na nadčasový příběh půvabné Hanky a čestného Filipa zarámovaný nestárnoucími melodiemi, který se aktuálně odehrává v jedinečném prostředí letního amfiteátru na Vyšehradě.   

Duety

Komedie měla premiéru 15. června. Je o zvláštnosti vztahů a věčném hledání štěstí mezi muži a ženami. Dva životní ztroskotanci seznamující se na inzerát, velký šéf se svojí věrnou sekretářkou, manželský pár na dovolené snů a ne úplně nejmladší nevěsta, co se za „podpory“ svého cynického bratra vdává již potřetí.

Revizor

Premiéra bude 18. srpna na Letní scéně Vyšehrad a v hlavní roli se pod režijním vedením Evy Holubové představí Kryštof Hádek. V této brilantní satirické komedii, které léta neubrala nic na aktuálnosti, účinkují dále Bob Klepl, Zuzana Kronerová, Sabina Remundová, Iva Pazderková a další.

Další představení

V programu letošního Metropolitního léta hereckých osobností je i nejhranější dílo francouzského dramatika Georgese Feydeaua Brouk v hlavě. V proslulé dvojroli se představí Filip Blažek. Inscenaci můžete vidět jak na Letní scéně Vyšehrad, tak v divadle Studia DVA.

Milovníci stand-up comedy se mohou těšit na Ondřeje Sokola a jeho Celebrity – na nečekaný pohled do soukromí Ondřeje Sokola a téměř všech umělců v České republice. Je na programu v srpnu na Letní scéně Vyšehrad. 

Stálicí na repertoáru Studia DVA od roku 2014 je inscenace Sex pro pokročilé aneb návod na oživení dlouholetého vztahu. Ve hře, která srší vtipem, důvtipem a zdravým nadhledem na manželství po pětadvaceti letech, předvádějí skvělé herecké výkony Jana Krausová a Karel Roden. I letos je uváděna na Letní scéně Vyšehrad.

Na Vyšehradě můžete vidět i černou komedii plnou ironie o těžkém údělu muže v současném světě Kutloch aneb I muži mají své dny.

Na kamenné scéně Studio DVA uvádí Líbánky na Jadranu, komedii o stanování v chorvatském kempu, lásce po padesátce i v pětadvaceti, dvojčatech, prázdninovém opalování, šnorchlování a koloběhu života nejen na Jadranu.

Z důvodu pandemie se letos Léto slovenských hvězd a Léto ochotnických divadel neuskuteční, jsou přesunuty na rok 2021.