Vedle toho, že se v ABC, Rokoku a Komedii zkouší nové inscenace, vzniká ještě celá řada videí a podcastů, které přibližují, jak inscenace vznikají, představují autory, herce a další osobnosti a zajímavosti z divadelního prostředí.

V hlavní roli: Maturita!

Videa ze série V hlavní roli: Maturita! vycházejí ze struktury maturitní zkoušky z češtiny a jsou určena zejména studentům a pedagogům. Zábavnou formou se snaží pomocí divadelních prostředků přiblížit a oživit základní díla světové literatury. Videa k dílům Vojna a mír, Evžen Oněgin, Švejk a Revizor je možné zhlédnout na webových stránkách a YouTube kanále Městských divadel pražských.

Divadelní podcasty

Audio nahrávky, které fungují i jako doplněk maturitních videí, nabízejí seznámení s dějem jednotlivých titulů, ale i historickým pozadím, životem autora i charakterem postav. A také ukázky scén a hudbu z inscenace. Podcasty jsou k poslechu na webových stránkách inscenací v záložce Audio.

100 monologů

Nejkrásnější divadelní monology, které si získaly slávu na světových jevištích, pak obsahuje video série nazvaná 100 monologů. Výběr toho nejlepšího připravují herci Městských divadel pražských v režii Jakuba Šmída.

https://www.mestskadivadlaprazska.cz/