Demokracie je inscenace určená větším dětem, které si v ní vyzkouší, co to vlastně je a jak fungují takové demokratické volby. Šest politických stran – herců – v ní soupeří o přízeň voličů – diváků, kteří budou moci ovlivnit průběh představení. Hlasování je součástí streamu a herci budou na jeho výsledky reagovat.

„Chtěli jsme rozšířit běžnou podobu online divadla, kdy diváci sledují záznam inscenace, a co nejvíce se přiblížit živému představení. Proto jsme zvolili Demokracii, která je na interakci s divákem založená,“ vysvětluje volbu titulu ředitel Minoru Zdeněk Pecháček.

Za divadlem na radnici

Na domovské scéně zatím divadlo hrát nebude, zato jeho herce potkáte venku. Třeba na Novoměstské radnici, na jejímž nádvoří se odehrají reprízy inscenace Jiřího Jelínka Mami, už tam budem? a také workshopy nového cirkusu a hry na rytmické nástroje. Na Novoměstskou radnici se vypraví diváci i v rámci inscenované prohlídky Dnes provází Minor. Herci z divadla je zde provedou historickými prostory, ale k dokončení prohlídky bude zapotřebí aktivní spolupráce a zapojení „mozkových závitů“.

Do ulic staré Prahy

Od června divadlo pořádá tradiční Prázdninovou skrýšovku, při níž hráči pátrají po pokladech v Praze a okolí podle nápovědy z Facebooku a stránek divadla. Do programu se vrátí také outdoorové hry Petřínský maják, Republika! a Vysílač GO84, ve kterých divadlo vyšle rodinné týmy do pražských ulic, aby tam řešily hádanky a úkoly, ať už se týkají pražských pověstí anebo nedávné historie...