Balet ND připravuje setkání s některými z nových sólistů, oblíbenou tvůrčí dílnu i vystoupení ve formě Site-specific. Hostem Baletní dílny na téma Spící krasavice bude sólistka Irina Burduja. ND Café nabídne autogramiádu, setkání a rozhovor s prvním sólistou Patrikem Holečkem. Příležitost prohlédnout si kostýmy z velkolepého klasického baletu Spící krasavice, který bude mít českou premiéru již 16. září ve Státní opeře, se naskytne v rámci speciálního vystoupení, které vyvrcholí možností společného focení s tanečníky.

Činohra ND pokřtí nový kalendář pro rok 2022. Hostem ND Café bude herec David Prachař, těšit se můžete také na ukázku z autorského projektu letního kurzu ND Young.

Laterna magika uvede tanečně-výtvarnou tvůrčí dílnu inspirovanou inscenací Zázrak (s)tvoření a také vystoupení pod vedením člena souboru Alexe Sadirova – experiment s názvem Vidět zvuk, slyšet světlo.

Opera ND se představí publiku tvůrčími dílnami pro děti, několika áriemi z Rossiniho opery Lazebník sevillský v podání operních sólistů, mnoho zajímavého z operního života prozradí moderovaná diskuse s Adamem Plachetkou, Jiřím Sulženkem a Magdalenou Švecovou v prostoru ND Café.

Na Střeleckém ostrově proběhne také bazar oblečení umělců, jehož výtěžek poputuje na výsadbu nových stromů. K dispozici bude i stánek s širokou nabídkou propagačních předmětů ND, kolo štěstí a fotosoutěž.

Večer vyvrcholí koncertem kapely Základní kameny úrazu, složené z hvězd Činohry ND, a závěrečným koncertem kapely Tripleshot Jam.

Podrobnosti zahajovacího programu Národního divadla