V červnovém programu komorního divadla Kampa, které sídlí na Malé Straně, najdete oblíbené inscenace jako je Kabaret Pepe, Přicházíme v míru s Jaroslavem Duškem, Divadlo NaHraně připravilo premiéru Jezebel a Řekni mi něco hezkýho, hrát se bude také pro děti o víkendech.

Čtyři na dva

A na 10. června premiéru nachystal soubor Kozel ve fraku. Nese název Imaginárium a půjde o nonverbální taneční projekt. Uvidíte v něm pouze dva tanečníky - Annu Kukuczkovou a Vojtěcha Svobodu. Vyřádili se na nich ale hned čtyři režiséři - Irina Andreeva, Štefan Capko, Tomsa Legierski a Roman Horák.

Jedná se o autorské představení s unikátním konceptem, kdy se právě čtyři vybraní režiséři, patřící ke špičce českého nonverbálního divadla, ujali režií jednotlivých částí hry.

Jedna scéna, různé styly

Všichni oslovení dostali stejné pracovní podmínky, společnou scénografku a vycházeli ze stejného zadání. Tím bylo téma, které zní jednoduše: za dveřmi. Různí autoři ho vnímají rozdílně, a tak se dočkáme variací na mezilidské vztahy anebo naopak společenská témata, jiné budou i styly jednotlivých etud – od pantomimy po nonverbální divadlo.

Pantomima vpřed

Unikátní nonverbální jazyk a neotřelé výrazové prostředky moderní pantomimy jsou na české scéně stále ještě raritou, a právě inscenace jako je Imaginárium chce tyto mainstreamem opomíjené žánry dostat do povědomí běžného diváka.