Divadlo Ponec setrvale oslovuje svou prací právě dětské a mladé diváky a věnuje velkou pozornost tvorbě interaktivních představení pro školy a rodiny. Jedním z titulů, určených pro děti od sedmi let, je také Tanec a fyzika. Obnovená premiéra inscenace tvůrčího dua Barbory Látalové a Zdenky Brungot Svítekové vypráví příběh o gravitaci, o fyzické existenci ve světě.

Podívaná i poučení

Titul je určen pro nejmladší generaci, která často žije spíše ve virtuální realitě, a její tělesnost a její vědomí ochabuje. Představení se opírá o mechanické a fyzikální principy, které působí na lidské tělo stejně jako na svět, kterého je člověk sám součástí. Nenásilnou formou tak nejen baví, ale mladé diváky také vzdělává.

Pro děti i taneční lekce

Dětem, kterým by tanec jako druh umění, ale i jako pohybová aktivita učaroval, nabízí Ponec své Dětské studio. Jde o tanečně-pohybové lekce, které rozvíjí kreativitu, vnímání hudby a rytmu, cítění prostoru a spolupráci s ostatními dětmi. Lekce vedou zkušení taneční lektoři a aktivní umělci společně s hudebníky. Ratolesti se setkávají přímo na jevišti divadla každou středu a připravují i své vystoupení. Studio je určeno pro děti od 4 do 12 let.