Víte, že divadlo Ponec protančilo už 20 let? Je napevno zabydlené na umělecké scéně Prahy a tančí téměř bez přestání.

Místo, kde se snoubí současný tanec, pohybové divadlo a další inspirativní přesahy k dalším žánrům, má ve svém programu zajímavé novinky. Umělecké trio Sabina Bočková, Johana Pocková a Inga Zotova – Mikshina připravilo doslova Proceduru rozpomínání.

Treatment of Remembering

Tyto tři performerky podstupují společně s diváky proceduru Treatment of Remembering v čase, kdy člověkem vyčerpaná příroda již neexistuje.

„V poetických tanečních obrazech upadají do stavu rozpomínání se na přírodu ve vyprázdněném časoprostoru. Skrze umělou napodobeninu světa, která vytlačila svět reálný, upozorňují na stále větší nahrazování přírodního prostředí za arteficiální produkty lidské činnosti,“ popisuje představení autorka konceptu Johana Pocková.

Zaostřeno na prožitky spjaté s přírodou

Umělkyně v představení probouzejí vzpomínky na dávno zapomenuté prožitky a obracejí pozornost k jedinečnosti tělesných a emocionálních zážitků spjatých právě s přírodou. Jedinečná autorská hudba se zvukovou kompozicí a s extrémními světelnými efekty ještě více umocňují intenzitu vnímání. Celé představení tak neustále vibruje vznikem a zánikem.

Z těchto uměle vytvořených atmosfér klidu však na povrch vyvěrá silné znepokojení, které tak vybízí diváka k reflexi svého vztahu k životnímu prostředí.