Prestižní audiovizuální festival Lunchmeat se odehraje v pražském Veletržním paláci, Divadle Archa, Ankali a CAMPu. A opět to rozjede ve velkém stylu, jak jsou všichni jeho návštěvníci zvyklí. Původním cílem festivalu totiž bylo zprostředkovat světovou hudbu pražskému publiku, nakonec se Lunchmeat změnil v událost, na kterou velká část diváků přijíždí ze zahraničí.

Největší hvězdy festivalu

Na akci nebudou chybět největší hvězdy klubové hudby. Po šesti letech v Praze například vystoupí skotská zpěvačka, producentka a dýdžejka Sophie. Ta právě patří k nejvýznamnějším současným autorům klubové scény. Vzešla z kolektivu PC Music a kombinuje prvky asijského popu, žánru eurodance či elektroniky z konce minulého tisíciletí.

Spolupracuje se zpěvačkami Charli XCX nebo Madonnou, které produkovala desku Rebel Heart. Vloni byla Sophie dokonce nominována na cenu Grammy, což se jí v kategorii elektronické a taneční hudby podařilo jako první otevřeně transgender umělkyni v dějinách.

Festival uvítá také německou dýdžejku Helenu Hauff. Ta tvoří pro změnu takzvané temné techno. Před deseti lety začínala v hamburském klubu Golden Pudel. Hudebně se vrací na přelom 80. a 90. let minulého století a pracuje se základními stavebními elementy taneční muziky. Často používá analogové nástroje.

Pražská Nivva

„Festival v premiéře představí také pražskou digitální hudební bytost Nivvu a její audiovizuální show, zkoumající hranice intimity a toho, co se stane, když digitální avatar překročí stín své postavy. Nivva zatím naživo nevystupovala a Lunchmeat Festival vypomáhá s premiérou její audiovizuální show," informují o zajímavé novince organizátoři.

Na scéně řeknou své také Anthony Linell & Ali M. Demirel se svou show Winter Ashes, Dadub + FAX a jejich Hypersynchronous, Elektrabel, Lyra Pramuk, Maenad Veyl & Geso a další.