Na PechaKucha načerpáte energii a informace. Zjistíte totiž, co zajímavého se děje v oborech architektura, grafický design, výtvarné umění, fotografie, animace, divadlo, film, teorie nebo věda. Tentokrát vystoupí 13 autorů a kolektivů.

Formát 20x20

Rozhodující faktor je formát 20×20. Ještě jste o tom neslyšeli? Znamená to, že každý mluvčí má připravený pro svůj výstup 20 obrázků a každý z nich může komentovat na ploše 20 vteřin. 6 minut a 40 vteřin ho dělí od nástupu jeho následovníka. Jakým způsobem svůj čas zužitkuje, je zcela na něm.

Někteří spoléhají na humor, jiní na emoce nebo životní příběh. Vítáni jsou jak profesionálové, tak i začínající umělci. Hlavním cílem totiž není jen posluchače poučit, ale především je nadchnout a inspirovat.

Není potřeba dodávat, že udržení pozornosti na několik minut je daleko jednodušší než třeba na hodinu. V tom tkví právě kouzlo PechaKucha. Mimo jiné, tento japonsko-anglický název v překladu znamená „Noc povídání či tlachů“.

Z Japonska do celého světa

Projekt PechaKucha (pečakuča) vymysleli a zrealizovali v roce 2003 v Tokiu architekti Astrid Klein a Mark Dytham. Cílem bylo vytvořit prostor pro setkávání různých umělců na jednom místě v jednom čase. Vytvořit prostor pro mluvení o tom, co je nového, co kdo chystá či již realizoval, o čem přemýšlí nebo o čem sní.

PechaKucha Night Prague v Aeru

V Aeru se tak můžete těšit například na architektku Marcelu Steinbachovou, která představí svoji realizaci rekonstrukce školy architektury AVU. Nebo vystoupí se sklem pracující Lada Semecká, režisérka Greta Stocklassa, česká fotografka působící v Londýně Hana Knížová, architekti zabývající se novostavbami základních škol z ateliéru SOA.

Také se představí autoři vznikajícího komiksu o Jaromíru Jágrovi Vojtěch Šeda a Lukáš Csicsely, spolukurátor nového TRANZIT bienále Vít Havránek, Martina Růžičková z uskupení RUVK, malíř Martin Herold, architekti RicharDavid, sochař Dominik Adamec a vítězové soutěže o rekonstrukci Velkého kina Zlín - re:architekti. Bude to určitě opět velmi nabitý a inspirující večer.