V historických prostorách pražské Invalidovny budou 25. června k vidění tři taneční představení, mimo jiné také sólo jednoho z nejúžasnějších australských tanečních umělců současnosti Jamese Batchelora.

Krkavci a Antarktida

Pražský program zahájí v šest hodin se svou ptačí choreografií, vzniklou v rámci festivalové rezidence a nazvanou Sa Présence, Agáta Jarošová. Ve svém autorském sólu, ovlivněném prací fotografa Masahise Fukaseho, se totiž tanečnice pohybově zcela mění v krkavce. 

Následovat bude mužské sólo – HYPERSPACE Jamese Batchelora, které je pro změnu inspirováno vědeckou expedicí do Antarktidy. Choreografie zdůrazňuje křehkost a smrtelnost těla, je ukázkou minimalistické, a přesto kolosální preciznosti, jde o totální fyzické divadlo.

Afričané u fontány

Pražskou část završí africké rytmy. Come if you dare je výjimečná mezikontinentální spolupráce afrických a evropských umělců, která propojuje melodie a pohyby ghanské tradiční kultury a evropského baroka. Hudebně taneční performance byla vytvořena unikátně pro prostor atria pražské Invalidovny, kde na nádvoří u barokní fontány ožijí úryvky z oper Královna víl a Král Artuš Henryho Purcella v netradičním africkém aranžmá.