Art Book Fair je první veletrh zaměřený na uměleckou a uměnovědnou literaturu u nás. V přízemí a suterénu Zámku Troja se sejde více než 30 národních vystavovatelů.

Galerie hl. m. Prahy představí právě vydané autorské publikace, které jsou výsledky dvou umělecko-výzkumných projektů uskutečněných v rámci programu Umění pro město na motolské skládce – unikátní leporelo s příběhy architektky Idy Chuchlíkové s ilustracemi architekta Andrei Gamby a poeticko-obrazový skicář umělce, sochaře a performera Martina Zeta. V sobotu 13. listopadu v 15:30 hodin se návštěvníci veletrhu mohou osobně setkat s oběma autory a poslechnout si jejich zážitky z výzkumných pobytů na téměř nedostupné periferii města.

Veletrh nabídne platformu pro galerie, umělecké školy, internetové portály, časopisy, nakladatelství, sběratele a především milovníky knih. Po oba dny se koná od 10:00 do 19:00 hodin.

Doprovodný program

Součástí veletrhu bude doprovodný program jak pro děti, tak i pro dospělé. Připraveny jsou mimo jiné komentované prohlídky zámku a také výtvarné workshopy. Návštěvníci si budou moci například vytvořit vlastní experimentální knihu (knihu-objekt), tedy jakkoliv nápaditě výtvarně zpracovat vybranou knihu jako originální umělecký artefakt (např. 3D objekt, koláž, asambláž). Budou k tomu k dispozici vyřazené a poškozené knihy i nejrůznější přírodní materiály ze zahrady, které mohou návštěvníci do svého díla zapojit. Další možností bude navrhování knižních obálek (formou kresby, koláže, fotomontáže atd. s využitím fotografií, reprodukcí i písmových šablon, fontů a textů z propagačních materiálů).

Po dobu konání veletrhu bude v suterénu zámku volně přístupná výstava Kamenné poklady pražských zahrad.

Podrobnosti k doprovodnému programu zde.