v sobotu 26. června se koná Letní rebelie s GHMP na Zámku Troja. Galerie zde dává prostor pro propojování názorových a uměleckých proudů, upozorňování na nemoci současného systému. Dává slovo spolkům, hnutím i jednotlivcům. Současně kreslí spojnice i v oblasti umění a načrtává možné cesty ke spravedlivější budoucnosti. Vstup zdarma.

Pro dospělé a seniory je například připravena na pátek 2. července v Eko-oranžerii Zámku Troja výtvarná dílna: Keramická tvorba I / k výstavě Kamenné poklady pražských zahrad. Jde o první z tvůrčích dílen, které budou reagovat na sochařské prvky pražských zahrad, které jsou k vidění v rámci dlouhodobé expozice ve sklepení Zámku Troja. Na dílnu je třeba rezervace.

V rámci cyklu přednášek Příběhy pražských soch a sousoší pořádá v pátek 9. července Galerie hl. m. Prahy Komentovanou procházku po Vyšehradě. Nabídne mimo jiné zajímavosti o Myslbekových monumentálních dílech Přemysl a Libuše, Lumír a Píseň, Ctirad a Šárka, Záboj a Slavoj, které byly určeny pro Palackého most. Součástí procházky je prohlídka Gorlice, v níž je umístěno šest originálů barokních soch a sousoší z Karlova mostu. Na vycházku je třeba rezervace.

Podrobnosti o doprovodných programech na stránkách Galerie hl. m. Prahy.