Výstavu František Skála a jiné práce připravila GHMP ve spolupráci s Památníkem národního písemnictví. Autor v ní poprvé představuje retrospektivní pohled na svou ne vždy známou ilustrátorskou tvorbu, které se věnuje již od začátku osmdesátých let.

František Skála se během své tvorby věnoval ilustracím od dětských knih přes vědecké publikace až po fotografické komiksy a autorské knihy, a to s užitím různých výtvarných technik. Výstava připomíná i jeho sochařskou a malířskou tvorbu. Je koncipována jako tvůrčí cesta. Ve své linii se tak jedná o mimořádnou retrospektivu ilustrátorských děl, která ukazuje zároveň přesahy a rozmanitost autorovy umělecké tvorby. Výstava začíná obrazy vytvořenými pod otcovým vedením na hranici dětství, pokračuje hledáním v době studií a postupně přes další léta až k nahlédnutí do nejnovější tvorby.

V Colloredo-Mansfeldském paláci je do konce května prodloužena výstava Monika Immrová: Tříbení. A do stejného data také výstava čínského fotografa Xiao Quan: Naše generace – Portréty K. v Domě fotografie.

Otevírací doba v Colloredo-Mansfeldském paláci a v Domě Fotografie: každý den, kromě pondělí, od 13 do 18 hodin. Dům U Kamenného zvonu je otevřen denně kromě pondělí od 13 do 20 hodin.

Dlouhodobá expozice Bílkova vila v Praze je otevřena k individuálním návštěvám denně kromě pondělí od 13 do 18 hodin.

Další informace na webu GHMP.