Veletrh přivede v letošním roce do Zámku Troja více než 60 prodejců nejen z České republiky, ale i ze zahraničí. Dvoudenní akce bude také sloužit jako místo setkávání umělců, tvůrců, milovníků knih a vydavatelů k diskusi a výměně myšlenek o tvorbě umění, publikování a dalších souvisejících tématech. Novinkou je sekce pro tvůrce a skupiny, které se věnují tvorbě autorských knih a fanzinů.

„Loňské ohlasy na náš veletrh nás přesvědčily o užitečnosti této akce. Bylo to inspirativní setkání pro všechny, jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky, kteří vedle obrovského spektra knih o umění na jednom místě poznali také Zámek Troja, jako lokalitu snadno dostupnou, přívětivou a nabízející řadu možností, jak zde smysluplně trávit volný čas," uvedl ředitelka Galerie hlavního města Prahy Magdalena Juříková.

Galerie hlavního města Prahy představí u svého prodejního stánku také vlastní knižní novinky, Mimo jiné knihu Heroin Crystal, která dokumentuje nedávno ukončenou stejnojmennou výstavu prostřednictvím pěti textů Michala Kolečka, Terezie Nekvindové, Jakuba Krále, Miroslava Petříčka a Olgy Malé.

Doprovodný program zahrnuje uvedení vydavatelských počinů, diskuse, přednášky, komentované prohlídky, workshopy a další. Na své si přijdou malí i velcí.

Po dobu konání veletrhu bude volně přístupná výstava Kamenné poklady pražských zahrad v suterénu zámku.