Slovo podcast se v dnešní době hodně skloňuje. Možná jste se s ním ještě nesetkali. Není to vlastně nic jiného, než vysílání hudby nebo mluveného slova. A proč je tak populární? Stává se jedním z nejoblíbenějších způsobů konzumace nějakého vybraného obsahu.

Podcasting se rozmáhá především u talk show, jednorázových hudebních akcí a vůbec všeho, co byste si možná rádi poslechli, ale ne vždy se to dá snadno stihnout.

Online a zdarma

Na webových stránkách Galerie hlavního města Prahy najdete podcastů hned několik. Můžete si je pustit online kdykoli a navíc zdarma. Osobnosti z těchto audiozáznamů tak poznáte trochu z jiného úhlu, možná více nahlédnete pod pokličku, kým jsou.

Magdalena Juříková

Jedním ze zajímavých podcastů je rozhovor Petra Viziny s šéfkou Galerie hlavního města Prahy Magdalenou Juříkovou. Víte, že tato dáma je ve své funkci už osm let? Koncem roku by Galerie hlavního města Prahy měla mít novou ředitelku nebo ředitele. Bude se znovu o tuto funkci Magdalena Juříková ucházet? Co se za celé své působení naučila?

To vše a ještě mnohem více se dozvíte z audiozáznamu na stránkách Galerie. Mluvit se bude o šetrnosti, investorech nakupujících umění nebo například a nepochopeném géniovi Františku Bílkovi.

Dalšími hosty podcastů jsou například výtvarník Petr Havlík, fotograf Antonín Kratochvíl nebo sochař Jan Kovařík.