Edukační centrum Galerie hlavního města Prahy je určeno nejen pro dospělé, ale také pro děti, školy včetně mateřských, pro celé rodiny, seniory, znevýhodněné i individuální zájemce.

Konají se zde vzdělávací aktivity, které zprostředkovávají a představují výstavy i sbírky GHMP. Je to taková otevřená a vstřícná platforma pro interakci a aktivní komunikaci s uměním.

Přednášky a procházky po plastikách

Toto edukační centrum v těsné blízkosti Karlova mostu realizuje i pravidelné cykly přednášek a procházek po veřejných plastikách, které má ve své správě právě Galerie hlavního města Prahy. A právě 10. prosince si můžete díky lektorce Tereze Kučerové poslechnout, jak je to například s malířskou výzdobou Trojského zámku.

Chlouba stavby od sochařů Hermannových

Tereza Kučerová zájemcům především představí hlavní dominantu zámku – dvouramenné schodiště s monumentálními plastikami. Víte, co tato plastika od sochařů Georga a Paula Hermannových představuje? Příběh z řecké mytologie o věčném boji dobra a zla - symbolizuje samotný souboj Titánů s antickými bohy.

Na závěr přednášky bude připraven doprovodný tištěný materiál s obrázky a základními fakty.

Pamětní list pro posluchače

Pro účastníky přednáškového cyklu má Galerie hl. m. Prahy ještě něco. Každý z posluchačů, který se zúčastní alespoň poloviny přednášek, obdrží na závěr cyklu v červnu 2020 pamětní list.