V impozantním gotickém paláci na rohu Staroměstského náměstí a Týnské ulice se konají vynikající komorní koncerty. Tentokrát se zde setkají jedineční hudební improvizátoři, kteří neustále osahávají hranice možností svých nástrojů.

Birgit Ulher a Petr Vrba při svých vystoupeních používají rozšířené techniky, preparaci, elektroniku. Toto duo vzniklo po velmi úspěšném koncertu na festivalu NOWnow v Sydney. Tehdy měli organizátoři skvělý nápad, aby si na pódiu zahráli společně. A jejich báječná spolupráce k potěšení posluchačů nadále pokračuje.

Birgit Ulher

Polovička úspěšného dua, Birgit Ulher, se narodila v roce 1961 v Norimberku, vystudovala výtvarné umění, které má na její hudbu stále důležitý vliv. Od roku 1982, kdy se přestěhovala do Hamburku, se věnuje improvizaci a experimentální hudbě.

Petr Vrba

Její koncertní kolega, český experimentální muzikant, je známý zejména svou improvizační a novátorskou hrou na trubku, klarinet i nehudební instrumenty. Ve své tvorbě využívá elektroniku i syntezátory. Je zakladatelem Pražského improvizačního orchestru a kapel jako jsou The MoND, NUN, Noiz a dalších.

Kontrabasista Cremaschi

Koncert doplní americký kontrabasista George Cremaschi, který dal přednost Praze před New Yorkem. Uvede premiéru své nové skladby pro sólový kontrabas.

Tento mimořádný hudebník a skladatel se narodil v New Yorku, kde studoval hudbu a kompozici, později žil v Kalifornii a v současné době žije v Praze, kde vyučuje zvuk pro film na FAMU.