Každý rok se k výročí založení Československa koná celá řada zajímavých akcí. Ani letos tomu nebude jinak. Například Císařský sál na Trojském zámku bude k této příležitosti hostit slavný multižánrový Epoque Quartet.

Velký sál

Císařský sál je dominantou Trojského zámku. A pro takovéto vystoupení, jakým bude koncert smyčcového kvarteta, je jako stvořený. A to nejen díky své výborné akustice.

Unikátní je totiž i jeho výzdoba, která je dílem nejlepších dobových umělců - nizozemských malířů Abrahama a Izaka Godynových. Je provedená ve stylu barokní iluzivní malby a je oslavou celé habsburské dynastie a křesťanství. Ve své době to byl jeden z nejkrásnějších sálů v Evropě.

Fantastický Epoque Quartet

V tomto překrásném prostředí zahrají vynikající muzikanti - David Pokorný na první housle, Vladimír Klánský na druhé, Vladimír Kroupa na violu a Vít Petrášek na violoncello. Čtveřici hudebníků svedlo před dvaceti lety dohromady společné nadšení pro jazz, rock a funk. Během svého působení si našli pevné místo na české i evropské hudební scéně.

Vynikají neobyčejnou schopností interpretace nejen jazzových a experimentálních kompozic, ale i děl starých mistrů. Dokáží také zahrát dechovku, tradiční jazz i populární skladby. 

Vedle sólových koncertů často spolupracují s celou řadou skvělých hudebníků z různých odvětví. Pro představu například s Danem Bártou, Monkey Business, Dashou, Ondřejem Brzobohatým, Tomášem Klusem, Kamilem Střihavkou, Lucií Bílou nebo Ewou Farnou.