Eko-ateliér v Oranžérii je tím pravým místem pro kreativce a všechny, co mají rádi výtvarné umění. Konají se zde totiž výtvarné dílny, které nabízejí možnost smysluplného trávení volného času prostřednictvím vlastní tvorby.

V dílnách lze vyzkoušet například výrobu ručního papíru, práci s keramickou hlínou, textilní tvorbu, voskovou batiku, výrobu objektů z přírodních materiálů, land-art nebo práci s rostlinami a květinami.

Eko-ateliér v Oranžérii

Kreativní prostor je situovaný v jižní části zahrady Trojského zámku. Zároveň ale také slouží jako relaxační zóna, kterou můžete využít k příjemnému oddechu.

V rámci výtvarných akcí se dá inspirovat právě překrásnou zahradou i aktuálními krátkodobými výstavami. Za zmínku určitě stojí i architektura samotného zámku a sochařská i malířská výzdoba.

Výroba masek

Tentokrát se zajímavý sobotní workshop uskuteční ve spolupráci s divadelní a filmovou výtvarnicí Danou Goldovou. „V rámci výtvarného workshopu se zaměříme na tvorbu masek inspirovaných estetikou přírodních národů. K jejich realizaci bude připraven základní korpus masky z papíru, který budou účastníci barvit a dále dotvářet pestrými, především přírodními materiály,“ popisuje kreativní tvoření Lucie Haškovcová, vedoucí Edukačního oddělení Galerie hl. m. Prahy.