Americký varhaník Brian Charette působí střídavě na newyorské scéně s občasnými výlety do Evropy. V současné době patří mezi absolutní světovou elitu hráčů na Hammond organ a koncertuje po celých Spojených státech. Získal řadu prestižních cen a má za sebou spolupráci s mnoha významnými osobnostmi, jako jsou Paul Simon, Joni Mitchell, Chaka Khan, Cyndy Lauper, Chris Carroll, George Coleman Jr. či Yotam Silberstein. Hostoval také na mnoha studiových nahrávkách světových umělců.

Přestože je znám zejména jako varhaník, původně je pianistou a tento nástroj ovládá také mistrovsky. V rámci svého projektu Piano Quartet si na neděli 10. října přizval do Jazz Docku skvělé pražské hudebníky a zahrají plnokrevný straight-ahead jazz se zajímavými aranžemi a skvělými instrumentálními výkony.

V rámci koncertu v pátek 15. října vystoupí se svým šestičlenným bandem a zahraje hudbu z alba Music for Organ Sextette, které vyšlo v roce 2012. Je to hudba pro zvláštní sestavu čtyř dechových nástrojů (flétna, altsaxofon, tenorsaxofon a basklarinet), varhany a bicí nástroje.

Pro tento koncert jsme zapůjčili originální staré varhany Hammond B3 společně s Leslie Boxem. Tento nástroj ze 60. let v sobě ukrývá takovou energii, že když ji ovládne jeden z největších současných světových mistrů 'hammondek', bude to obrovský soul-jazzový zážitek,“ uvádí se na webu Jazz Docku.