Vystoupí sólo Lenka Dusilová, Jaroslav Hutka, Hudba Praha, alternativní rocková kapela Nylon Jail a ukrajinská popová a r'n'b zpěvačka Birdsy žijící v Praze. Z Ukrajiny přijede populární kapela Brunettes Shoot Blondes. Večer budou moderovat Světlana Witowská a Jindřich Šídlo.

Koncert NeverMore 68 doprovodí výstava velkoformátových fotografií v prostoru před Výstavištěm, na které si můžete připomenout nejen momenty z pražských ulic ze srpna 1968, ale i smutné záběry ze současné Ukrajiny. Výstava je rozdělena na dvě části, které od sebe dělí 54 let. Jmenovatel je ale v obou případech stejný - okupace sovětskými/ruskými vojsky.

Jak vypadala srpnová okupace v roce 68 v ulicích Prahy a Liberce, dokumentují vybrané fotografie ze soboru „Smutek těch dní“ Václava Berdycha. Záběry z Boroďanky, Kyjeva nebo Buči ukazují válku v obrazech Very Blansh a Eduarda Kryzhanivskyiho.

  • Začátek koncertu v 17:00 hodin
  • Místa pouze k stání
  • Vstup zdarma

Na místě bude možné věnovat dobrovolný příspěvek, výtěžek poputuje ukrajinské ambasádě a poslouží na Ukrajině tam, kde jsou peníze nejvíc potřeba.

Pořadateli koncertu jsou Výstaviště Praha a Paměť národa.

www.navystavisti.cz