Bizarre Band vznikl v roce 2012 jako hudební složka tehdy vznikajícího spolku BodyVoiceBand, se kterým to táhne doposud. Z této spolupráce vzešlo (mimo jiné) i divácky oblíbené představení Vojna od E. F. Buriana, které bylo absolventskou inscenací studentů pražské DAMU. Právě v průběhu příprav Vojny získal Bizarre Band takřka finální nástrojové obsazení a začal pracovat na svém autorském repertoáru.

Kapela staví na textech své zpěvačky Kláry Suchankové, přičemž finální hudební tvar/aranž má pod palcem zejména Zdeněk Dočekal a Dušan Navařík. Motivy a nápady do celého procesu ale vnáší každý jednotlivý člen kapely, takže je autorem hudby pokaždé někdo jiný a pokaždé vlastně všichni.

Žánrově Bizarre Band těká mezi folkem, popem, šansonem, swingem a jinými přidruženými fúzemi.

Debut a dvojalbum

V roce 2016 Bizarre Band natočil u nahrávací společnosti Just Recording své debutové album V krajině naměkko. O rok později pak v experimentální spolupráci s písničkářem Janem Burianem vzniklo dvojalbum Jihotaje, na kterém jsou v „bizarních“ aranžích Burianovy nové písně, ale i dvanáctka těch starších, nově předělaných.  

V současné době kapela připravuje další autorské album, mělo by vyjít už letos v září.

Co dál v rámci Vila Live?

Projekt letních koncertů pod mostem pokračuje 31. srpna vystoupením Michael to Castle. Jde o band, ve kterém zpěvačku Naďu Vilgošovou doplňuje rytmická sekce čtyř muzikantů, kteří se potkali na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Prostřednictvím moderních groovů, které často vybízejí k tanci, se kapela snaží publiku předat svůj osobitý pohled na svět i svou lásku k jazzu.

Poslední díl cyklu se pak koná 16. září, kdy zahraje MarZ, mladá kapela složená z etablovaných muzikantů české hudební scény. Zazní autorské písně zpěvačky a kytaristky Markéty Zdeňkové pohybující se na hranici mnoha žánrů.