Festival zahájí 27. listopadu interpretační soutěž mladých hudebníků a hudebnic. Porota letos z dvaatřiceti přihlášených interpretů vybere laureáta v kategoriích housle a komorní soubory od tria po sexteto s klavírem.

V sobotu 3. prosince bude festival pokračovat koncertem Benewitzova kvarteta. Tento mezinárodně uznávaný soubor provede první smyčcový kvartet Bohuslava Martinů a také díla Antonína Dvořáka a Bély Bartóka.

S recitálem s hudbou českých skladatelů, v němž mimo jiné zazní Tři písně na básně Apollinairovy Bohuslava Martinů, vystoupí ve středu 7. prosince í manželské duo - klavírista Martin Hroch a mezzosopranistka Jana Hrochová. Součástí večera bude také slavnostní uvedení nové skladby Jiřího Hlaváče Gloria.

Program koncertu Janáčkova tria v pátek 9. prosince zasadí tvorbu Bohuslava Martinů do kontextu francouzských skladatelů starší i mladší generace. Vedle Martinů Klavírního tria č. 3 C dur jsou na programu skladby Maurice Ravela a Jeana Françaixe.

V sobotu 10. prosince se představí vítězové loňského ročníku Nadace Bohuslava Martinů: violoncellisté Vilém Vlček a Adam Klánský, barytonista Robin Červinek a sopranistka Ivana Pavlů.

Ve Dvořákově síni Rudolfina bude uveden ve středu 14. prosince Martinů Koncert pro housle a orchestr č. 2 v podání České filharmonie, kterou bude řídit Jakub Hrůša, a houslisty Leonidase Kavakose.

Sál Martinů v Lichtenštejnském paláci rozezní v pátek 16. prosince madrigaly Bohuslava Martinů a vánoční skladba Benjamina Brittena. Účinkuje sbor Ensemble Inégan se sbormistrem Adamem Viktorou a harfistka Kateřina Englichová.

V sobotu 17. prosince publikum uslyší skladby Bohuslava Martinů a také Bedřicha Smetany v interpretaci Wihanova kvarteta.

Doslov festivalu se uskuteční 4. ledna 2023 ve Dvořákově síni Rudolfina, kde vystoupí Český spolek pro komorní hudbu.

Podrobné informace a možnost nákupu vstupenek na koncerty na: martinufestival.cz.