Že neznáte Kasárna? Jde opravdu o bývalý vojenský objekt. Komplex budov pochází z 19. století, pro vojenské účely byl využíván v době Československa i České republiky. Ve druhé polovině 20. století v areálu sídlily různé útvary a zařízení pražské vojenské posádky jako posádková hudba, vojenská policie nebo ošetřovna. Armáda objekt vyklidila v roce 2008, uvažovalo se o privatizaci. V roce 2013 se ale vlastník, ministerstvo spravedlnosti, rozhodl objekty oživit uměním.

Kino, hudba, zelenina

Kasárna Karlín jsou kulturním centrem v poslední době vzkvétající čtvrti, najdete tu letní kino, kavárnu nebo dětské hřiště, probíhají zde koncerty, přednášky, literární akce anebo třeba divadelní představení. A u budov najdete také komunitní zahradu, kde si lidé z blízkého i dalekého okolí mohou pěstovat vlastní, chemicky neošetřenou zeleninu anebo ovoce.

Garážový rock po česku

A právě v Kasárnách se 29. ledna představí mladá česká kapela, která si říká Mr. Pink and the Bad Thoughts. V její tvorbě je znát inspirace britským a americkým punkem konce 70. let, garážovým rockem a blues. Jde o autorskou tvorbu, ve které se mísí folk a blues s nepříliš veselými texty – prostě ideální program na dlouhý zimní večer…