Tyhle sympatické americké mladé dámy se narodily a vyrůstaly v Atlantě. A když se v roce 2005 rozhodly coby teenageři prorazit ve světě muziky, byly původně tři. Začínaly totiž, jak už to v americkém hudebním byznysu bývá, coby country trio Lovell Sisters, ve kterém s Rebeccou a Megan vystupovala ještě jejich třetí, nejstarší sestra Jessika.

Po vydání dvou alb a úspěšném turné však sestry v roce 2009 oznámily rozpad skupiny. A tak se o rok později z tria stalo duo. Rebecca s Megan svou novou skupinu i přejmenovaly, rozhodly se nést jméno po svém předkovi, kterým byl slavný spisovatel Edgar Allan Poe. A tak vzniklo hudební uskupení Larkin Poe.

Objev slavného festivalu

Není divu, že se před pěti lety staly objevem festivalu v Glastonbury. Jejich interpretace a hudba, která staví na harmonických hlasech, zvuku slide kytary a rockových riffech, posluchače doslova zvedá ze židlí.

Rebecca a Megan dokonce okouzlily i uznávaného producenta T Bona Burnetta, jenž je přizval k  projektu nově zhudebněných nalezených starších textů Boba Dylana, které americký písničkář napsal pravděpodobně v roce 1967. Album vyšlo v roce 2014 pod názvem Lost on the River: The New Basement Tapes.

Poslední deska převážně autorská

Larkin Poe mají na svém kontě už čtyři nahrávky. Za průlomovou se považuje ta z loňského roku – Peach, která byla nominována na cenu Blues Music Award za nejlepší album.

Příznivci této kapely jistě ocení i jejich nejnovější album Venom & Faith, které zaznamenalo výrazný hudební posun tohoto muzikantského dua. Až do té doby totiž Rebecca a Megan na svých koncertech posluchačům servírovaly především své coververze, ať už klasické bluesové standardy, nebo předělávky klasických rockových písní pro elektrickou kytaru a lap steel kytaru. Aktuální nahrávka Venom & Faith však překvapí autorskou tvorbou.

Pokud duo Larkin Poe ještě neznáte, určitě si ho přijďte 25. března do pražského paláce Akropolis poslechnout!