Přehlídku odvážné, invenční a hutné hudby ze všech žánrových zákoutí otevře v pátek 5. listopadu v divadle Archa audiovizuální show Kevina Richarda Martina a experimentálního filmaře Pedra Maia.

Následující noc naváže v Pražské tržnici etablovaný pražský kolektiv Wrong nejenom v hlasitosti projevu. Publikum rozhýbe v Berlíně usazený producent rituálního postindustriálu Trepaneringsritualen, francouzský producent Verset Zero kombinující blackmetalovou estetiku a power electronics nebo zakladatelka londýnského artového kolektivu a vydavatelství Under My Feet Ireen Amnes.

Další víkend se Alternativa vrátí do Archy. V pátek 12. listopadu po dlouhých třinácti letech v Praze vystoupí Félicia Atkinson, jedna z nejvýraznějších postav současné francouzské avantgardy. Po šestnácti letech se na festival vrací duo Kapital Band 1, vystoupí také kapela Raw Deal. V rovině improvizovaného krautrocku najdeme v Česku jen těžko autentičtější kapelu, než jsou právě Raw Deal. A chybět nebude ani pražský umělecký kolektiv BCAA System.

V sobotu se můžete těšit na umělce jako Maria W Horn, Ana Fosca, Krapo Quartet nebo Zangezi. Jacob Kirkegaard uvede čtyřhodinovou performance postavenou na svém oceňovaném albu Opus Mors, ve kterém se zabývá posmrtným životem.

Program i vstupenky najdete zde.